Om Maya

Hej!

Det här är min blogg….

Maya heter jag och jag är född den 5:e april 2010. Min mamma är en blandning Dobermann/Rottweiler och min pappa Rottweiler/Amstaff. Men var inte rädd… jag är världens snällaste hund! Det säger i alla fall min hundvakt Krister som bor granne med oss. De flesta tror även att jag är en Rhodesian Ridgeback!

Men människor är konstiga… när jag går med matte och/eller husse och folk går förbi säger de ofta ”Oi, vilken fin hund!” ”Vad är det för ras?” ”Är det en Rhodesian Ridgeback?” När matte och husse svarar att jag är en blandning mellan Dobermann/Rottweiler/Amstaff vika de undan, tittar konstig och går vidare. Då känner jag mig verkligen kränkt och diskriminerat. Först är jag sååå himla fin men sen blir de rädda. Varför är det så? För mig spelar det ingen roll var människor kommer ifrån, vilken religion de har, eller vilken hudfärg. Antingen är de fina eller inte. Men jag vet… vi hundar har helt enkelt inga fördomar som ni människor.

Jag är en riktig smart tjej och därför är jag även uppvuxen tvåspråkig eftersom matte och husse kommer från Österrike och har flyttat till Sverige några år sen. När de hämtade mig och tog mig ifrån mamma och pappa och 2 av mina bröder var jag 14 veckor gammal och jag var jätteledsen. Jag ville ju vara kvar hos mamma och pappa… alla barn vill det. Men så är livet!

Först bodde vi i en lägenhet högst uppe i ett hus i mitten av Sandviken och matte och husse fick bära mig ner och uppför trapporna varje gång vi gick ut. Det har tagit några veckor tills jag fattade att jag inte fick kissa inne i lägenheten. Berätta inte vidare det men… första kvällen har jag även bajsat inne i deras sovrum. Jag gick runt för att undersöka det nya ställe jag skulle bo i och då hände det bara. Men matte och husse var jättesnälla och skällde inte.

På hösten år 2010 flyttade vi till en by som heter Gästrike-Hammarby. Jag var ju total chockade när främmande kom och tog bort alla möbler. Jag trodde ju att de stjäla de! Men matte lugnade ner mig och sen somnade jag även.

Och så kom det sig att jag flyttade till paradiset!!! En trädgård med 1300 m2 bara för mig!!! Ja ok, matte och husse får också vistas där men det är min!!! Den är så fin att jag även anmäla till matte och husse när jag behöver kissa så att jag inte förorena gräsmattan.

De är verkligen snälla, matte och husse … jag får många godis, oftast får jag resterna av deras frukost … men bara om jag inte tiga vid bordet. Och det gör jag ju inte, jag är ju inte dum. Då blir det ofta ost (jag älskar ost!!!), skinka och även gurka. Jag äter allt… allt smaker så otrolig bra, framförallt deras mat. Det är ju mycket bättre än de torra foderkulor jag får. Det må ju vara kvalitetsfoder (Eukanuba för stora hundar) men riktig gott är något annat. Sen får jag även ligga emellan de på soffan när de tittar på tv.

Det är så himla mysig! Sen lekar vi mycket och så får jag lära mig tricks då och då. Jag gick även till hundskolan men det var ju så tråkig där. Jag fick inte hälsa på eller leka med de andra hundar. Jag fick bara gå fint eller sitta på kommando… men varför ska jag göra det? Visst går jag fint nu (hmm, ja, inte alltid men det luktar ju så intressant vid vägkanten) men jag fattar inte varför jag ska göra det. Men så får jag ju godis… det är ju något bra.

Ja, som sagt, detta är alltså min blogg. Kom gärna tillbaka och läs vad jag gör så hela dagen.

Vi ses!

Maya

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.