Nu blir jag kändis!

För idag är jag ”covergirl” på lärarinnan Matildas blogg:

http://vagavidgavyerna.wordpress.com/2013/05/16/kurs-i-sommarvarmen/

Igår var det hundskolan igen och först promenerade jag med matte runt omkring Rusta i Sandviken. Där fanns en smal väg som vi aldrig tidiare har sett och det var kul för allt där luktade nytt.

iPhone_ 008

iPhone_ 009

iPhone_ 010

Sen träffades vi vid Rusta parkeringsplats i Sandviken för att träna med störningar. Fast, det blev inte mycket störning eftersom det fanns bara några få bilar där. Matte tror att folk inte vet att de har öppet till kl. 20 nu… det var ju kl. 19 tidigare. Men det var bra ändå.

iPhone_ 016

Fast, det började inte så bra faktisk. jag är nämligen så starkt som Superman (eller snarare Supergirl). Matte ville veta hur jag agera om hon binder fast mig utanför en affär när hon är inne i affären. Och för att prova detta, fäste hon kopplet runt ett bänk. Men sen ville jag leka med den andra hunden på kursen (hon heter också Maya fast hon skriver namnet fel hela tiden: Maja 😉 ) och då sprang jag mot henne… och kopplet gick sönder som om det vore papper. Fast det är ett tjock läderkoppel som kostade ganska mycket pengar! Titta här:

iPhone_ 017

iPhone_ 013

Matilda tyckte så synd om matte eftersom det fina kopplet var förstörd och jag tror hon fick även ännu mer respekt för mig eftersom hon hade nog inte velat hur stark jag är, hihi. Och jag hade ett dåligt samvete efteråt för kopplet är ju inte ens ett år gammalt. Husse ska kolla idag om det går att sy ihop. Det finns en affär i Sandviken som syr skor och han ska kolla med de om de kanska även kan sy ihop kopplet.

Men resten av kursen var jag jätteduktig… mestadels i alla fall.
Vi tränade t.ex. inkallning med störningar och då la Matilda t.ex. ost på mina tassar och lockade även med ost i handen men när matte ropade, sprang jag mot henne på en gång medans osten hamnade på marken. Fast, ibland var det svårt att motstå frestelsen och då måste jag först fundera om jag verkligen ska springa till matte… men då gjorde jag det ändå fast det tog lite längre tid tills jag vände bort mig från Matilda. Det som jag har svårt för är att sitta kvar medans matte går iväg. Det är ok att ”vara” kvar men att sitta då… jag brukar stå upp för att kunna snabbt vara hos henne (man vet ju inte vad som kan hända) men det får jag uppenbarligen inte.

Vi tränade också passivitet men det passade mig bra igår eftersom jag var ju så trött. Det var förresten inte heller ett problem att vänta utanför affären tills matte had köpt vatten åt sig själv.

Sen skulle vi även träna att backa… uppför en sten. Först tog det lite tid tills jag fattade vad matte ville (alltså jag visste att jag skulle backa men inte att det skulle vara uppför stenen för det har vi inte gjort tidigare). Men när jag hade fattat gick det snabbt… fast jag gled ner med framtassarna eftersom stenen var så glatt. Men efter en stund klarade jag det ändå. Och så fick jag visa upp det sen även för Matilda… som gjorde bilderna som syns nu alltså på hennes blogg… det är roligt att vara covergirl! 😉

Efter kursen snackade matte med Matilda och med Majas matte och eftersom jag var så trött la jag mig på marken och somnade nästan. Sen åkte vi hem och jag var riktig glad att jag kunde vila i bilen. Strax efter oss kom även husse hem som hade varit på en fest med arbetskompisar och så gick vi ner till vardagsrummet och då kunde jag äntligen sova på riktig… med husse som kudde.

iPhone_ 005

Kategorier: Hundkurs | Etiketter: , , , , , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.